Cannelloni med trattisar och västerbottensost


Marie Pallhed 2016-03-27

VEGOPASTALYX. Wow vilken superrätt Sara Ask och Lisa Bjärbo skapat.
VEGOPASTALYX. Wow vilken superrätt Sara Ask och Lisa Bjärbo skapat.

MAT. Inget för måndagar med bråttommat. Med har du lite tid för matlagning utlovas höga smaker. Och vego funkar ju också till helgen.

4 portioner

Tomatsås
1 vitlöksklyfta
olivolja
1 msk tomatpuré
500 g krossade tomater
1 tsk strösocker
1 grönsaksbuljongtärning
2 msk balsamvinäger
salt och peppar

Rullar
5 dl färska trattkantareller
3 dl hackade färska champinjoner
smör
1 gul lök
2 stora morötter
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
500 g keso
en halv kruka färsk timjan
8-12 färska lasagneplattor

3 dl västerbottensost

1) Börja med tomatsåsen. Hacka vitlöksklyftan och fräs i lite olja i en kastrull. Häll på tomatpuré och fräs en minut till. Tillsätt övriga ingredienser till såsen förutom salt och peppar och låt såsen stå och koka sig god under tiden du gör det andra. Smaka av med salt och peppar.

2) Rensa och hacka svamp (alternativt tina) och fräs den i smör i en stor stekpanna.

3) Riv lök och morot grovt, och ös ner i stekpannan. Tillsätt vitlök, och fräs i någon minut till. Smaka av med salt och peppar.

4) Ta av stekpannan från plattan och blanda ner keso och timjan.

5) Lägg en klick på cirka 3 msk fyllning i ena kortsidan av en lasagneplatta och rulla ihop till en rulle. Lägg rullen i en ugnsfast form med skarven nedåt. Fortsätt likadant tills plattor och fyllningen är slut.

6) Häll tomatsåsen äver rullarna. Toppa med riven västerbottensost. Gratinera i ugnen enligt anvisning på lasagneplatspaketet, cirka 20 minuter.

Receptet är hämtat ur boken "Mera vego - mat för hela familjen" skriven av Sara Ask och Lisa Bjärbo. Foto Ulrika Pousette.