Vegosoppa som smakar a la skolans cowboysoppa
MAT. Cowboysoppa är en favorit hos många barn både på förskolan och i skolan. Här en vegovariant där köttfärsen är utbytt mot quornfärs. Och faktum är att den är lika god ändå.
Ingredienser
200 g quornfärs
1 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, riven
3 msk olivolja
2 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
1 tsk curry
1 msk torkad oregano
3 msk tomat puré
1 liter kött-/grönsaksbuljong
1 röd paprika, finhackad
4 potatisar, skurna i tärningar.
1) Fräs lök och vitlök i oljan. Ställ åt sidan.
2. Fräs quornfärsen tillsammans med kryddor och tomatpuré.
3 Tillsätt lökfräset och späd med buljongen.
4. Lägg i potatisen och paprikan och låt koka 25-30 minuter.
Servera med varma baguetter.
Receptet ovan är hämtat ur boken: "Kom in och ät - familjens favoriter", Norstedts förlag skriven och fotad av Karolina Sparring och Karin Alfredsson. Köttfärsen är dock utbytt mot quornfärs och köttbuljongen mot grönsaksdito.
200 g quornfärs
1 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, riven
3 msk olivolja
2 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
1 tsk curry
1 msk torkad oregano
3 msk tomat puré
1 liter kött-/grönsaksbuljong
1 röd paprika, finhackad
4 potatisar, skurna i tärningar.
1) Fräs lök och vitlök i oljan. Ställ åt sidan.
2. Fräs quornfärsen tillsammans med kryddor och tomatpuré.
3 Tillsätt lökfräset och späd med buljongen.
4. Lägg i potatisen och paprikan och låt koka 25-30 minuter.
Servera med varma baguetter.
Receptet ovan är hämtat ur boken: "Kom in och ät - familjens favoriter", Norstedts förlag skriven och fotad av Karolina Sparring och Karin Alfredsson. Köttfärsen är dock utbytt mot quornfärs och köttbuljongen mot grönsaksdito.