Hallonpajen med lakrits som nockar vem som helst
MAT. Godaste hallonlakritspajen gör du utan vetemjöl eller ugn. Otroligt god.
Hallonlakritspaj med chiafrön
Ingredienser:
8-12 dadlar
3 dl nötter (t ex valnöt eller pekannöt)
2 krm äkta vaniljpulver
2 nypor himalayasalt
Fyllning:
6 dl hallon
4 tsk honung
4 msk chiafrön
2 krm äkta vaniljpulver
2 tsk lakritspulver
Gör så här:
Blötlägg dadlarna i minst fem minuter. Mixa nötterna till ett mjöl och tillsätt vaniljpulver och salt. Mixa ner dadlarna tills du får en lättarbetad pajdeg. Tryck ut den i en pajform.
Fyllning:
Mixa alla ingredienserna och kyl i minst en timma. Gärna över natten. Bred sedan ut fyllningen över pajen.
Vispad grädde funkar utmärkt till.
Recept och bild kommer från minatraningstajts.
Ingredienser:
8-12 dadlar
3 dl nötter (t ex valnöt eller pekannöt)
2 krm äkta vaniljpulver
2 nypor himalayasalt
Fyllning:
6 dl hallon
4 tsk honung
4 msk chiafrön
2 krm äkta vaniljpulver
2 tsk lakritspulver
Gör så här:
Blötlägg dadlarna i minst fem minuter. Mixa nötterna till ett mjöl och tillsätt vaniljpulver och salt. Mixa ner dadlarna tills du får en lättarbetad pajdeg. Tryck ut den i en pajform.
Fyllning:
Mixa alla ingredienserna och kyl i minst en timma. Gärna över natten. Bred sedan ut fyllningen över pajen.
Vispad grädde funkar utmärkt till.
Recept och bild kommer från minatraningstajts.