Hallonpajen med lakrits som nockar vem som helst


Marie Pallhed 2015-11-18

P&Aring; EGEN RISK. Otroligt god efterrätts- eller fikapaj med chiafrön och lakrits.<br /><br />
PÅ EGEN RISK. Otroligt god efterrätts- eller fikapaj med chiafrön och lakrits.



MAT. Godaste hallonlakritspajen gör du utan vetemjöl eller ugn. Otroligt god.

Hallonlakritspaj med chiafrön

Ingredienser:
8-12 dadlar
3 dl nötter (t ex valnöt eller pekannöt)
2 krm äkta vaniljpulver
2 nypor himalayasalt

Fyllning:
6 dl hallon
4 tsk honung
4 msk chiafrön
2 krm äkta vaniljpulver
2 tsk lakritspulver

Gör så här:
Blötlägg dadlarna i minst fem minuter. Mixa nötterna till ett mjöl och tillsätt vaniljpulver och salt. Mixa ner dadlarna tills du får en lättarbetad pajdeg. Tryck ut den i en pajform.

Fyllning:
Mixa alla ingredienserna och kyl i minst en timma. Gärna över natten. Bred sedan ut fyllningen över pajen.

Vispad grädde funkar utmärkt till. 


Recept och bild kommer från minatraningstajts.