Redaktörens godaste äppelfika-recept - plus läsarrecept i kommentarerna
MAT. När barnen var små gick vi till Öppna Förskolan som kyrkan då anordnade. Där bjöd härliga Annelie oss alla på denna riktigt goda och lättbakade äppelkaka. Gräddas i långpanna och pefekt när man är många som ska njuta.
Ingredienser:
400 g rumsvarmt
5 dl socker
6 ägg
8 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 dl gräddfil
ca 6 tunt skivade äpplen
kanel
strösocker
400 g rumsvarmt
5 dl socker
6 ägg
8 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 dl gräddfil
ca 6 tunt skivade äpplen
kanel
strösocker
Gör så här:
>> Sätt ugnen på 175 grader.
>> Rör ihop smör och socker
>> Rör i ett ägg i taget.
>> Tillsätt vetemjöl, bakpulver och gräddfil.
>> Tryck i äppelskivorna.
>> Strö över kanel och socker.
>> Smöra och strö skorpmjöl i en långpanna.
>> Grädda i cirka 40 minuter.
>> Skär upp kakan i lagom stora bitar.
Vore kul och inspirerande om fler vill dela med sig av sina favvorecept på fikabröd med äpplen. Klicka på Kommentera och skriv så delar vi vidare.
hälsar
Marie Pallhed
redaktör
>> Sätt ugnen på 175 grader.
>> Rör ihop smör och socker
>> Rör i ett ägg i taget.
>> Tillsätt vetemjöl, bakpulver och gräddfil.
>> Tryck i äppelskivorna.
>> Strö över kanel och socker.
>> Smöra och strö skorpmjöl i en långpanna.
>> Grädda i cirka 40 minuter.
>> Skär upp kakan i lagom stora bitar.
Vore kul och inspirerande om fler vill dela med sig av sina favvorecept på fikabröd med äpplen. Klicka på Kommentera och skriv så delar vi vidare.
hälsar
Marie Pallhed
redaktör