"Slaktar-Augusts" hus återskapas steg för steg


Ulf C Nilsson 2017-12-14

SVT. När tv:s ”Det sitter i väggarna” tog sig an Mikael och Elins jugendvilla togs bland annat en bok med husets historia fram. – Det var då vi fick veta att det var slaktaren Fritz Karlsson som hade byggt det. Hittehunden Julie delar deras intresse för historia.

SVT. När tv:s ”Det sitter i väggarna” tog sig an Mikael och Elins jugendvilla togs bland annat en bok med husets historia fram. – Det var då vi fick veta att det var slaktaren Fritz Karlsson som hade byggt det. Hittehunden Julie delar deras intresse för historia.REPORTAGE. Som barn brukade Mikael Hildingsson smyga runt ”spökhuset” på Ågatan i Stenstorp. När det för tio år sedan blev till salu gick han och sambon Elin Andersson på visningen, mest för att stilla nyfikenheten.

– Många var där av samma skäl, men de flesta tyckte att skicket var för risigt. Men inte vi, för vi bodde ju då i ett snett och vint litet torp, berättar de.

När budgivningen drog igång så var Elin på en månadslång rundresa i Sydamerika.

– På ett internetcafe i Bolivia fick jag via chatten veta av Mikael att huset var vårt, berättar hon.

Huset Mikael köpt är unikt i Stenstorp. Broholm heter det, men i folkmun kallas denna jugendvilla för ”Slaktar-Augusts hus” och de trodde att det var denna figur som en gång byggt det.

Men med hjälp av tv-programmet ”Det sitter i väggarna” kom andra besked.

Läs hela reportaget om Elins och Mikaels fina jugendvilla där historien verkligen sitter i väggarna på sidorna 8 och 9 i det senaste numret av magasinet Gård & Villa som delas ut gratis till 50 000 husägare i Skaraborg samt till 25 000 i Lerum och Alingsås>>