De har sovrummet bredvid möbelverkstaden 


Ulf C Nilsson 2018-02-23

DRÖMHUSET. Ett väl tilltaget vardagsrum med utsikt över nejden avgjorde saken. Här skulle Martin och Ulrika bo! Bottenvåningen, där var perfekt för ett litet möbelsnickeri.

DRÖMHUSET. Ett väl tilltaget vardagsrum med utsikt över nejden avgjorde saken. Här skulle Martin och Ulrika bo! Bottenvåningen, där var perfekt för ett litet möbelsnickeri.REPORTAGE. Nu är det snart 18 år sedan den tidigare lanthandeln i Äskekärr fick nytt liv. Då flyttade Martin Ericsson och Ulrika Grip in för att starta möbelsnickeri. – Huset var ju perfekt, med verkstadsyta på bottenvåning och bostad ovanpå, berättar de.


Någon stor verksamhet handlar det inte om, utan paret nischar sig på stilrena ljust nordiska möbler i små serier. På senare tid har det nästan inte blivit något alls…

– Vi har fokuserat på att bygga ett nytt virkesförråd så att vi kan frigöra ytor i verkstaden för en kommande nysatsning, berättar de. 


Läs hela reportaget om Ulrikas och Martins bostad på sidorna 8 och 9 i det senaste numret av magasinet Gård & Villa som delas ut gratis till 50 000 husägare i Skaraborg.>>