Ett eget Eden utanför Tibro


Ulf C Nilsson 2018-04-27

UTERUM. Från sin stora glasveranda på Ingelsby gård har Lena och Per-Arne en härlig utsikt över den omgivande naturen som är full av fågelliv och småvilt.

UTERUM. Från sin stora glasveranda på Ingelsby gård har Lena och Per-Arne en härlig utsikt över den omgivande naturen som är full av fågelliv och småvilt.REPORTAGE Egentligen tyckte Lena och Per-Arne Adolfsson att Ingelsby gård var i största laget, men den förre ägaren var envis. De var de rätta framtida ägarna, menade han. Till slut fick de ge honom rätt. – För det är underbart här, bästa läget med en underbar park på tomten, säger de.

Den 17 000 kvadratmeter stora parken är onekligen något extra, inte minst tack vare att Tidan ringlar förbi inpå knutarna. Att miljön är fantastisk är något besökarna vid de tradjazzfestivaler som hållits här genom åren kan skriva under på.

 Huset går heller inte av för hackor - en mexitegelskapelse på 400 kvadratmeter som ersatte den gamla säteribyggnaden som brann ned nyårsafton 1961 i samband med en pågående renovering.


Läs hela reportaget om Lenas och Per-Arnes njutbara liv på Ingelsby gård på sidorna 8 och 9 i det senaste numret av magasinet Gård & Villa som delas ut gratis till 50 000 husägare i Skaraborg.>>