Falköpings hetaste villa


Ulf C Nilsson 2018-05-25

FRUNS RUM. Är ljust och luftigt. Där hamnar även Robert allt som oftast. – Men när vi har fester då är det här damernas territorium och herrarna samlas då i herrns rum, säger Anna.

FRUNS RUM. Är ljust och luftigt. Där hamnar även Robert allt som oftast. – Men när vi har fester då är det här damernas territorium och herrarna samlas då i herrns rum, säger Anna.REPORTAGE. "Falköpings hetaste villa” Så presenterades Villa Schortz då den var till salu. Fast den annonsen missade Anna och Robert Bengtsson. – Vi hade ju tänkt bygga nytt. Men så fick vi tips om den här via en bekant.

Villa Schortz är inte heller vilket hus som helst. Rejäla tegelväggar, pampiga granitpelare vid entrén och en nästan helt bevarad 20-talsinteriör från då huset byggdes. Allt fördelat på nätta 500 kvadratmeter boyta.

– Vi har tre barn, så vi använder hela huset.

Familjen Bengtsson flyttade in strax efter jul 2010 och det var inte mycket som behövdes göras - förutom att bygga ett ordentligt kök, men i gammal anda.

Läs hela reportaget om Annas och Roberts inspirerande sätt att ta sig an sitt fina 20-talshus på sidorna 8 och 9 i det senaste numret av magasinet Gård & Villa som delas ut gratis till 50 000 husägare i Skaraborg.>>