De blev med bostad och café


Ulf C Nilsson 2018-06-15

ÄNDRAT SIG. ”Aldrig att jag bor på landet” sade Åsa Blomqvist. Men Mattias tyckte att de väl ändå kunde titta på huset. – Nu både bor och jobbar hon här, säger Mattias och ler.

ÄNDRAT SIG. ”Aldrig att jag bor på landet” sade Åsa Blomqvist. Men Mattias tyckte att de väl ändå kunde titta på huset. – Nu både bor och jobbar hon här, säger Mattias och ler.REPORTAGE. När Åsa och Mattias Blomqvist hade tänkt bygga nytt fick de tips om Mellomgården vid Norra Lundby. En gård med ett nedlagt café… Åsa var minst sagt skeptisk.– Men så fort vi klev in genom entrén och via dubbeldörrarna in till det stora vardagsrummet med utsikt mot Hornborgasjön visste jag: Här vill jag bo! säger hon.

Någon tanke på att återuppliva caféverksamheten hade de inte då. Det fanns inte ens på kartan. Båda hade ju redan jobb, Mattias som produktionsansvarig på bränslefabriken Veolia och Åsa som butiksbiträde i en färgaffär.

– Vad vi hade tänkt var att ta upp uthyrandet av de fyra gäststugor som fanns på tomten, mest för att få in pengar till underhållet av alla byggnader här.

Läs hela reportaget om Åsas och Mattias härliga förändring av livsstil på sidorna 8 och 9 i det senaste numret av magasinet Gård & Villa som delas ut gratis till 50 000 husägare i Skaraborg.>>