Föräldrahemmet blev ett arboretum


Ulf C Nilsson 2018-08-24

OAS. Bakom porten som håller Kerstins portugisiska vattenhund inne sprudlar grönskan. På framsidan dominerar olika magontiaträd som samsas med olika lönnar, tulpanträd, robina och skenkamelia. – Störst är blodboken som stått här sedan huset byggdes 1954, berättar hon.

OAS. Bakom porten som håller Kerstins portugisiska vattenhund inne sprudlar grönskan. På framsidan dominerar olika magontiaträd som samsas med olika lönnar, tulpanträd, robina och skenkamelia. – Störst är blodboken som stått här sedan huset byggdes 1954, berättar hon.REPORTAGE. Sedan Kerstin Petersén tog över sina föräldrars hus i Skultorp 1990 har trädgården spadtag för spadtag förvandlats till ett spektakulärt paradis. Den är hennes livsprojekt.
– Jag har ungefär 2 500 olika växter från hela världen här idag, berättar hon.
Och det blir fler hela tiden.


Huset byggdes egentligen som ett tillfälligt boende innan familjen i början på 1950-talet skulle flytta till ett lantbruk i Forsby.

– Det ritades av Neuendorffs arkitektbyrå och blev lite speciellt för att passa en danskättad man med en skånsk fru, berättar Kerstin Petersén. 

Följ med till hennes fina 50-talshus och fantastiskt spännande trädgård i nya numret av Gård & Villa. Finns på sidorna 7 och 8 i magasinet som delas ut gratis till 50 000 villaägare i Skaraborg >>.