En herrgård ska det vara


Ulf C Nilsson 2019-01-25

I STIL. Stina har lagt mycket tid på att hitta inredning som passar huset från 1728.

I STIL. Stina har lagt mycket tid på att hitta inredning som passar huset från 1728.REPORTAGE”Ska jag flytta från Stockholm, så ska det vara till en herrgård!” Så skojade Stina Olson med sina vänner. Men idén var sådd och slog rot. Allt tätare kollar på nätet visade ju att en herrgård ju kostade ungefär som en trea i innerstaden…

Stina Olsons släkt har sina rötter i Skaraborg. Visserligen jobbade pappa hos Vattenfall och det hade tagit honom till Storuman, men besöken hos hans släkt sommartid var ljusa minnen. För egen del utbildade hon sig till frisör och hamnade som 17-åring i Stockholm där hon senare med maken Mikael Lindblad skaffade ett rymligt hus i Nacka.

En stor passion hos Stina är loppisar och hela deras hus var inrett i 50- och 60-talsstil. Det blev så pass mycket grejor att hon fick belägga sig med ”loppisförbud”. Så fick hon höra att några goda vänner från Värmland planerade att flytta.

– Då ska ni flytta till Skaraborg, för där är så fint, sade jag och började hjälpa dem att leta hus.

Det var då det gick upp för henne hur mycket hus man faktiskt kunde få för pengarna här jämfört med i Stockholm. Och skämtet om en herrgård blev istället något mer påtagligt.

Följ med på Stina och makens resa mot herrgårdsdrömmen i nya numret av Gård & Villa. Finns på sidorna 8 och 9 i magasinet som delas ut gratis till 50 000 villaägare i Skaraborg >>