De renoverade arrendetorpet med fingertoppskänsla


Anita Johansson 2019-04-26

HISTORISKA VINGSLAG. Jenny och Tomas har förändrat det lilla arrendetorpet till ett harmoniskt hem i jordiga toner.

HISTORISKA VINGSLAG. Jenny och Tomas har förändrat det lilla arrendetorpet till ett harmoniskt hem i jordiga toner.REPORTAGE. Från en tvåa i stan till ett rött litet hus på landet blev verkligheten för Jenny och Tomas. Men att det skulle bli just det gamla arrendetorpet var verkligen inte självklart för paret. Vid första anblicken passerade de huset utan större intresse.

Genom slingrande vägar över Bergs ängar och med utsikt över kyrktornet har Jenny och Tomas med sina två barn Juni och Idun hittat sitt drömhus. Här är årstidsväxlingarna märkbara. Ett stenkast bort ligger det populära besöksmålet Silverfallen som lockar besökare så snart grönskan och värmen sätter fart på allvar.

– Vi var inte ens intresserade av huset när vi först upptäckte huset på Hemnet, säger Jenny. Det såg oansenligt ut och vi åkte helt enkelt förbi och tänkte inte mer på det just då.

Men sen hände något som fick paret att ändra sig.

Följ med till Jennys och Tomas arrendetorp som vaknat upp ur sin sömn i nya numret av Gård & Villa. Finns på sidorna 8 och 9 i magasinet som delas ut gratis till 50 000 villaägare i Skaraborg >>