De stämplade in i det gamla posthuset


Anita Johansson 2020-05-22

MELLISGOTT. Här blir det tortillapizza som Johanna lagat till med vad huset bjuder på. Jättegott tycker Nikki, Bonnie och Otis.

MELLISGOTT. Här blir det tortillapizza som Johanna lagat till med vad huset bjuder på. Jättegott tycker Nikki, Bonnie och Otis.REPORTAGE. De visste direkt att detta var deras älskade drömhus. Johanna och Andreas föll pladask för det charmiga huset i Ulvåker utanför Skövde. 3 år och 3 barn senare har de kommit en bra bit på vägen mot sitt drömboende.

För den oinvigde utan gps kan det vara lite svårt att hitta vägen genom samhället till det gamla post- och telegrafhuset. ”Gula Drömmen” som det numera kallas. Mycket har förändrats sedan posthuset byggdes 1925 och traktens invånare regelbundet passerade genom de vackra
dörrarna.

– Vi hade sagt upp vår hyresrätt och bodde hos Andreas mormor, när vi letade hus,
säger Johanna och fortsätter:

- Vi tittade först på huset som låg tvärsöver, på andra sidan järnvägen. Men där krävdes mer renovering än vi hade lust med. Men en väninna till Andreas mamma hade fått höra att något var på gång med det gamla post- och telegrafhuset, ett stenkast därifrån. I en liten by sprids ju  hörsägner fort. Huset fanns ännu inte till salu men efter ett telefonsamtal fick de komma på
besök.

Följ med till det gulmålade gamla posthuset och se dess förvandling i nya numret av Gård & Villa. Finns på sidorna 8 och 9 i magasinet som också delas ut gratis till 50 000 villaägare i Skaraborg.