På Västergården föll de saknade pusselbitarna på plats


Anita Johansson 2021-06-22

FRITIDSINTRESSE. På Västergården i Gillstad kyrkby finns två hästar i stallet som har gott om betesplats i hagarna utanför. Här är hästen Fortuna tillsammans med Michaela och dottern Linnea.

FRITIDSINTRESSE. På Västergården i Gillstad kyrkby finns två hästar i stallet som har gott om betesplats i hagarna utanför. Här är hästen Fortuna tillsammans med Michaela och dottern Linnea.REPORTAGE. Från ett modernt hus mitt i Skövde till en gammal anrik hästgård mitt ute på landet blev verklighet för familjen Löfkvist. På fälten med vajande raps omkring sig stortrivs Carl-Henric och Michaela med sina två barn Elliot och Linnea, som nu hittat vad de sökte.

Med ett modernt och inte speciellt gammalt hus i huvudstaden av Skaraborg hade familjen Löfkvist allt de kunde önska, trodde de. Men med långa arbetsdagar och många kvällsaktiviteter för barnen tycktes tiden inte räcka till. Var fanns livsstilen de sökte?

– Vi byggde vårt hus 2011 och älskade det verkligen. Men det fanns en önskan om ett enklare familjeliv för vi fick helt enkelt inte ihop vårt livspussel. När barnens aktiviteter var klara för dagen väntade hästen i stallet. Det blev för mycket till slut och dygnets timmar räckte inte till, berättar Michaela.

Läs om hur de fann lösningen på den underbara hästgården Västergården i nya numret av Gård & Villa.