Lagom stort på lagom avstånd


Ulf C Nilsson 2021-09-03

HUSETS HJÄRTA. I det stora sällskapsrummet ville Micke och Suzanne ha gott om plats för gäster och umgänge. Att innertaket går ända upp till nock bidrar till det luftiga intrycket.

HUSETS HJÄRTA. I det stora sällskapsrummet ville Micke och Suzanne ha gott om plats för gäster och umgänge. Att innertaket går ända upp till nock bidrar till det luftiga intrycket.REPORTAGENär Micke Wendt och hans fru Suzanne Åkerlund letade efter ett lagom stort enplanshus på lagom avstånd från Skövde centrum landade de till sist på en tomt i Stenstorp. Där kunde de bygga den perfekta bostaden.

Tidigare hade paret bott i Halmstad, där Suzanne var kommunalråd, men när barnen flugit ut blev boendet där för stort.

– Då hade vi precis blivit klara med helrenovering av den gamla kåken på tre våningar, så egentligen var det vansinnigt att sälja och flytta då. Men så blev det, säger Micke.

Att flyttlasset gick mot Skövde var ingen slump. Det är här Micke har sina rötter, barn och barnbarn. De bodde i ett radhus medan de letade efter det perfekta huset inom lagom radie från Skövde. Men det dök aldrig upp. Det gjorde däremot tomten i Stenstorp där prisnivån är en helt annan än i Skövde.

– Vi visste ju hur vi ville ha det, så vi ritade upp det och frågade Skövdevillan: ”Kan ni bygga såhär ungefär?”

Det kunde de och i mitten på december förra året kunde paret flytta in. Så, hur ser ett
lagom hus ut enligt dem?

Häng med hem till Suzannes och Mickes fina lagom-hus på sidorna 12 och 13 i nya numret av Gård & Villa.