Massor med nyheter hos Mattcentrum – även för utomhus


2022-04-29

MATTCENTRUM I SKÖVDE. Här hittar du all när det gäller mattor och nu när utesäsongen precis börjat har butiken extra fokus på mattor som har med sommarlivet att göra. Som utomhusmattor för altan och balkong och formsydda mattor till båt och husvagn. Här är hela teamet: Mats Bergqvist, Hnerik Sanfridsson, Fredrik Johansson och Anders Bergqvist. Mattias Thorell hade vid fototillfället flugit iväg på resa på en av mattorna 🙂 Klicka på bilden så kommer du direkt till vårt utbud.


TIPS!
Rama in matplatsen på altanen med en generös matta som tål solljus och regn. Eller dölj betonggolvet på balkongen med en uv-beständig heltäckningsmatta! Säsongens nyheter har precis landat hos Mattcentrum där du dessutom får hjälp med formsydda mattor för husvagn och båt.


- Trenden att flytta ut sitt vardagsrum till altanen har gjort att det händer jättemycket på det området nu. Och den stora trenden är att utemattan ska se naturlig ut men tåla miljön utomhus, berättar Henrik Sanfridsson som driver Mattcentrum i Skövde sedan 1998 och han fortsätter:

- Utemattorna är gjorda i ett syntetmaterial som ser ut som äkta vara och vi har fått in många snygga mattor som tar upp den naturliga känslan. Men du hittar också klassiskt inspirerade utemattor i butiken liksom avpassade mattor med riktigt modern design. Plus heltäckningsmattor att inreda balkongen med förstås för att där få en inredd känsla.

I butiken träffar du Henrik och Mattias som hjälper dig att hitta den matta som passar just dig. Men det är också dessa två som vid langettmaskinen syr mattor på beställning.

- Det finns inte så många som utför detta hantverk idag men det är verkligen roligt när det blir fint i båtar och husvagnar. Antingen skär vi in mattan som en heltäckningsmatta eller också formsyr vi den efter en mall eller den gamla mattan som kunderna brukar ta med sig, berättar Henrik.


KLICKA PÅ BILDEN. Så kommer du direkt till Mattcentrums utbud. Eller besök butiken som ligger  på Vipans gränd i Skövde.

Mattcentrum är Skaraborgs största mattbutik och butiken är kopplad till den kedja som har Sveriges största mattutbud.

- Det gör att vi verkligen har en matta för alla och vårt motto är att kunden alltid ska känna sig nöjd när de går från oss. Vi vill inte att någon ska gå härifrån med känslan av att ”det här blev ju inte riktigt som jag tänkt mig”, säger Henrik och fortsätter:

- Vi engagerar oss därför i att ge kunden råd och tips. Med vår kunskap kan vi berätta vad du bör tänka på i valet av material till en matta eller om du funderar på att lägga in ett nytt golv.

Förutom att försäljning av mattor och golv har Mattcentrum tre golvläggare anställda som lägger in golv av trä, laminat och vinylklick men även våtrumsgolv, plast- och linoleumgolv. Prover på golv finns också i butiken.

- När de gäller mattor har vi väldigt mycket på lager, också heltäckningsmattor. Många kunder brukar kika in på vår hemsida för att titta på sortimentet där för att sedan besöka butiken och se hur mattorna ser ut i verkligheten, säger Henrik och avslutar:

- Du får självklart också låna hem mattan så att du ser hur den ser ut på plats hemma hos dig.

Följ också Mattcentrum på Facebook genom att klicka här.