Kommersiell text

Västsveriges bredaste sortiment av växter finns i Mölltorp


Annonssida 2022-05-27

UNIKT. Ett besök hos Mölltorps handelträdgård är något utöver det vanliga med sitt unika sortiment och en härligt kunnig personal som gör sitt yttersta för att hjälpa dig.

UNIKT. Ett besök hos Mölltorps handelträdgård är något utöver det vanliga med sitt unika sortiment och en härligt kunnig personal som gör sitt yttersta för att hjälpa dig.TIPS! Det känns som att kliva in i en skaraborgsk lustgård att besöka Mölltorps handelsträdgård. Sortimentet av både växter och tillbehör är ett av landets absolut bredaste och en vanlig kommentar från långväga besökare är: ”Tänk om vi hade något sådant här i Göteborg”.


Handelsträdgården ligger längs väg 49 mellan Skövde och Karlsborg och drivs av Börje Ohlin. Hans kunnande är enormt och ett par dagar i veckan är det kvartsutbildning för medarbetarna.

– Jag berättar i 15 minuter om ett ämne. Vi har ett ofantligt stort sortiment, så jag begränsar mig till exempelvis svarta vinbär ena dagen och bonzaiträd den andra. Alla som jobbar här är härligt kunskapstörstiga oavsett om man är fullt trädgårdsutbildad eller är helt ny.

Mölltorps handelsträdgård är indelad i stora rum och det första som möter dig är avdelningen med krukor och vaser och ett frösortiment på cirka 800 olika sorter. Plus omkring 35 potatissorter.

Och längre in på området träffar du på runt 300 olika sorters sommarplantor, 500 sorters perenner och ett 100-tal bonzaier och dessutom: dammväxter, fruktbuskar, träd och fruktträd, krukväxter, jordar och massor av olika gödselmedel, både mineral gödsel och ekologiska varianter.


– Vårt allsidiga och breda sortiment är unikt i hela Västsverige och för att kunna hjälpa dig att hitta det du söker är vi rejält bemannade, säger Börje och fortsätter:

– Många besökare tar med sig en bild på ytan som ska planteras och sen hjälper vi till med idéer, plockar ihop växter och berättar hur långt isär du ska plantera, blomningstider och så vidare. Så att du får en bild av din nya plantering.  Vårt mål är att alla som har en djupare frågeställning om trädgård ska få hjälp.

Den här säsongen har Mölltorp märkt av en rusning efter dahliaknölar och här kan du verkligen frossa i dessa blivande skönheter.

– Det finns så många vackra sorter: pompomdahlia, kaktusdahlia, dekorativdahlia för att nämna några. Och så de fantastiska enkla dahliorna som är så jättebra för bin, säger Börje.

Tillsammans med Skövde kommun ordnade Mölltorp nyligen en tulpanfestival med över 400 000 tulpaner som planterats under en längre period i Skövde kommun. Festivalen lockade trädgårdsyrkesfolk från hela Sverige men också privatpersoner hade möjlighet att delta i de guidade visningarna.

– Mölltorp är stora leverantörer av växter och planteringar till kommuner och bostadsrättsföreningar runt om i Sverige. Vi hjälper dem från idé till färdig plantering och i våra anläggningar i Mölltorp och Skövde planterar vi årligen ett tusental färdiga växtenheter till bland annat skulpturer som levereras från Höga kusten och ner till Skåne.

Så oavsett om du är intresserad av japanska lönnar, ätbara växter, mirakelgödsel, olika slags gräs, äppelträd eller vad det nu kan vara, så är ett besök hos Mölltorps handelsträdgård en upplevelse utöver det vanliga.

– Vi kommer att göra allt för att dela med oss av vår kunskap och vårt sortiment för att du ska känna dig riktigt nöjd efter besöket hos oss, avslutar Börje Ohlin på Mölltorps handelsträdgård.

Här kan du följa Mölltorps handelsträdgårds händelserika Facebooksida.


Tipsa en vän     Skriv utUNIKT. Ett besök hos Mölltorps handelträdgård är något utöver det vanliga med sitt unika sortiment och en härligt kunnig personal som gör sitt yttersta för att hjälpa dig.

Kommersiell text

Västsveriges bredaste sortiment av växter finns i Mölltorp

TIPS! Det känns som att kliva in i en skaraborgsk lustgård att besöka Mölltorps handelsträdgård. Sortimentet av både växter och tillbehör är ett av landets absolut bredaste och en vanlig kommentar från långväga besökare är: ”Tänk om vi hade något sådant här i Göteborg”.

Läs mer
MATTCENTRUM I SKÖVDE. Här hittar du all när det gäller mattor och nu när utesäsongen precis börjat har butiken extra fokus på mattor som har med sommarlivet att göra. Som utomhusmattor för altan och balkong och formsydda mattor till båt och husvagn. Här är hela teamet: Mats Bergqvist, Hnerik Sanfridsson, Fredrik Johansson och Anders Bergqvist. Mattias Thorell hade vid fototillfället flugit iväg på resa på en av mattorna  Klicka på bilden så kommer du direkt till vårt utbud.

Kommersiell text

Massor med nyheter hos Mattcentrum – även för utomhus

TIPS! Rama in matplatsen på altanen med en generös matta som tål solljus och regn. Eller dölj betonggolvet på balkongen med en uv-beständig heltäckningsmatta! Säsongens nyheter har precis landat hos Mattcentrum där du dessutom får hjälp med formsydda mattor för husvagn och båt.

Läs mer
HÄRLIG VÅRSOL. Men snart blir strålarna för heta. På terrassen, i ditt uterum eller inomhus. Så ta tag i ditt solskyddsprojekt nu. Boka ett fritt hembesök och kolla in våra nyheter, säger Adina, Fredrik Henrik och Jakob på Slätte Ekedáls Solskydd.

Kommersiell text

Boka gratis hembesök nu och få 20 % rabatt på solskydd

– Vi kommer utan kostnad hem till dig med vår servicebil. Den är utrustad med provkollektioner på markiser, lamellgardiner, rullgardiner, duettegardiner och persienner. Så att du i lugn och ro kan gå igenom sortimentet, säger Henrik Karlsson ägare till Slätte Ekedáls Solskydd.

Läs mer
KLUVNA KÄNSLOR. Rapport om allmänhetens inställning till reklam släpps den 1 augusti.

8 av 10 vill ha åldersgräns i sociala medier

MARKNADSPLATS. Det finns ett stort stöd bland svenska folket för åldersgräns i sociala medier. Åtta av tio tycker det är bra med åldersgräns och fyra av tio vill att åldersgränsen ska vara antingen 15 eller 16 år. 

Läs mer
NÖJD ANNONSÖR. - Mobalpa . Ett köksvarumärke som vi kan stå för till 100 procent. Köken håller en hög kvalitet med gedigna stommar och luckor, säger Leif Eriksson på Eriksson Snickeri och Inredning i Skultorp.

Leif fick fler kökskunder efter annons i Gård & Villa

MARKNADSPLATS. Leif Eriksson driver Eriksson Snickeri och Inredning i Skultorp och han annonserar regelbundet i Gård & Villa. Med så gott resultat att han inför 2015 beslutade sig att annonsera i tidningens samtliga 8 nummer.

Läs merMest lästa

Vi ställde ut på
Gård & Villa-mässan
Gård & Villa
Ansvarig utgivare:   Uno Hufvudsson
Webmaster:   Marie Pallhed

Tallbacksstigen 7 541 36 SKÖVDE