10-minute baby a la carte - Linsbolognese med pasta


Marie Pallhed 2016-08-08

SNABBPASTA. Otroligt god vegetarisk pastarätt som är superenkel att tillaga. Foto: Gröna Kassen.
SNABBPASTA. Otroligt god vegetarisk pastarätt som är superenkel att tillaga. Foto: Gröna Kassen.

MAT Att införa Meatless Monday som rutin är ett enkelt sätt att låta gommen pröva nya smaker och samtidigt dra ner en aning på köttätandet. Av hälso- och/eller miljöskäl. Här recept på goda, snabba, billiga linsbolognesen som garanterat får dig att vilja äta mer vegetariskt.

4 personer

30 minuter

Ingredienser:

3 dl röda linser

500 g pasta

1 burk krossade tomater (400 ml)

1 st paprika

200 g morot

2 st tomater

1 st kruka färsk basilika

1 st gul lök

2 st vitlöksklyftor

Olja att steka i

2 msk tomatpuré

1 msk grönsaksbuljong (alt. 1 tärning)

1,5 tsk torkad basilika

2,5 tsk oregano

0,5 tsk svartpeppar

0,75 tsk salt

Gör så här:

1. Koka upp en kastrull med vatten och koka linserna i 5–7 minuter, häll sedan av i en sil.

2. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i lite olja i en tjockbottnad kastrull.

3. Grovriv morötterna och hacka paprikan och tomaterna i bitar. Blanda ner allt i löken.

4. Koka upp vatten i en kastrull och koka pastan i cirka 6–8 minuter.

5. Vänd ner i grönsakshacket: krossade tomater, 2 dl vatten, de kokta linserna, grönsaksbuljong, tomatpuré, oregano, den torkade basilikan, salt och svartpeppar.

6. Blanda och låt sjuda på svag värme i cirka 10 minuter.

7. Servera linsbolognesen med pasta och färsk basilika. Smaklig måltid!

Tips om du har små barn: