Tröttsamt att vara engagerad villaägare


2016-10-26

LÖNLÖST. Konsumentmakt utan resultat tröttar ut.
LÖNLÖST. Konsumentmakt utan resultat tröttar ut.

VILLAÄGARNA/Skaraborg Att utöva konsumentmakt låter bättre än det är lätt att utöva. Eller utöva går väl men gör det någon skillnad? Det frågar sig Bjarne Pettersson villaägarnas ordförande i Skaraborg i sin krönika i nyaste Gård&Villa-magasinet.

När räntan är låg tjänar bankerna stort. Helt nödvändigt säger banken. 

Du prutar, men egentligen inte. När banken räknat färdig räcker pengarna inte. Du har råd men ändå inte.

Bjarne Pettersson, ordförande i Villaägarna i Skaraborg.
Bjarne Pettersson, ordförande i Villaägarna i Skaraborg.

När huset är ditt får du makten att välja. Avtal på el, du väljer och vrakar. Jämför på elskling och går med i kundkraft. Du inser att hur du än väljer så är det annat som gör skillnad.

Du väljer inte din elleverantör. Den jätten tar maximal avgift. Den jätten är inte alls lokal och värnar om bygden, utan den jätten skickar pengarna dit din konsumentmakt inte rår.

Ett erbjudande kommer att surfa snabbt via fiber. Du väljer mellan 20 leverantörer men får ändå fibern från någon du inte valt.

Det är samma Tv-kanaler från alla och de enda som ringer är svärmor och telefonsäljare. Svärmor söker inte mig och telefonsäljarna vill jag inte prata med.

Jag har ju redan utövat min konsumentmakt, så till den milda grad att jag blir alldeles matt.

Som medlem i villaägarnas riksförbund utövar vi vår konsumentmakt tillsammans. Inte bara för att få ett billigare pris utan för att begränsa monopol och stärka oss som enskilda villaägare.

Vill du göra skillnad? Bli medlem nu! www.villaagarnaskaraborg.se.