De bor i en buss - ibland


Cissi Hagberg 2019-10-25

FULLPACKAT. Paret Joakim Assarsson och Karin Odermatt bor i sin turnébuss en stor del av året.

FULLPACKAT. Paret Joakim Assarsson och Karin Odermatt bor i sin turnébuss en stor del av året.REPORTAGE. 2011 lämnade de Köpenhamn för Lidköping och teaterdrömen i Härjevad. Tillsammans har de gjort över 100 föreställningar runt om i Sverige under året, och fler lär det bli för komikerduon och paret Joakim Assarsson och Karin Odermatt.

I bak på sin turnébuss står Joakim och Karin och packar om kostymer och rekvisita för helgens föreställning, de har packat bussen ett antal gånger tidigare i år och är vana att resa långt. Oavsett var de uppträder hoppar de nästan alltid över hotellet för att spara tid, i bussen har de ätit otaliga frukostar mellanmål och middagar.

 Att leva som turnerande artister har sin charm, men kan också vara påfrestande och kräver både planering, öppenhet och engagemang.

– Man måste vara flexibel. Vi har packat med katt, hund och barn på vissa resor. Det viktigaste är att man löser det och tror att det löser sig, berättar Karin.

Följ med in på besök i teatervärlden bland bussar och lador i nya numret av Gård & Villa. Finns på sidorna 8 och 9 i magasinet som delas ut gratis till 50 000 villaägare i Skaraborg >>