Gården gav dem ett annat liv


Marie Pallhed 2020-09-25

TIDSTYPISKT. – Helst skulle vi ha önskat ett tak över entrédörren när det regnar, men något sådant passar sig inte när ursprunget ska bevaras, så vi får klara oss utan, konstaterar Magnus och Louise Carles.

TIDSTYPISKT. – Helst skulle vi ha önskat ett tak över entrédörren när det regnar, men något sådant passar sig inte när ursprunget ska bevaras, så vi får klara oss utan, konstaterar Magnus och Louise Carles.REPORTAGE. Nu är det sex år sedan herrgården Korpegården vid Järpås kom in i - och styrde om - paret Louise och Magnus Carles liv. Korpegården är mer än ett boende, snarare en livsstil.

En herrgård, eller något liknande, var vad de hade siktet inställt på när de skulle flytta från Stockholm. Vid första försöket kom en överbjudande norrman emellan, så där blev det inget. Men så dök Korpegården, med anor från 1500-talet, upp. Inga norrmän att kriga emot i Järpås…

– Och dessutom var det här huset i mycket bättre skick än det andra eftersom det genomgått en omfattande renovering, säger Magnus.

Följ med till fina Korpegården och inspireras av det aktiva och sociala liv som Louise och Magnus lever på sin fina gård.