Ett kreativt hus med egen vaktpost


Anita Johansson 2020-12-10

FÖR ÖGA OCH GOM. I den stora festsalen står köpmansdisken i centrum. Här serveras allehanda godsaker och drycker. Trådslöjden på vägghyllan har Linda gjort själv.

FÖR ÖGA OCH GOM. I den stora festsalen står köpmansdisken i centrum. Här serveras allehanda godsaker och drycker. Trådslöjden på vägghyllan har Linda gjort själv.REPORTAGE. Hur många kan mer eller mindre bära sitt flyttgods över gården till nytt boende? Det gjorde Linda Svensson när hon flyttade från ”lillstugan” bredvid föräldrahemmet, när grannhuset blev till salu.

En bit in från vägen mellan Mariestad och Skövde ligger ett rött hus som inte ser ut som andras. Intill står en traditionell vaktpost målad i svart och gult och bakom huset står ett sexkantigt utedass. Och på gaveln finns troligen områdets minsta men charmigaste dansbana.

-  Jag bodde i lillstugan vid mitt föräldrahem när huset blev till salu, berättar Linda. Huset byggdes 1968 eftersom dåvarande ägaren bodde i ett intilliggande garage och behövde något bättre. Senare tog sommargrannen över huset och 1999 frågade de mig om jag var intresserad av att köpa det.

Sagt och gjort, Linda bar över sina saker och flyttade in.

Följ med in i Lindas kreativt inredda hus. Finns på sidorna 8 och 9 >>