Stockvirkeshuset som fick nytt liv innanför skalet


Anita Johansson 2021-02-27

FAVORITSTÄLLE. I det generösa köket är det lätt att umgås under tiden maten förbereds. På sittbänken som stod högt på Malins önskelista dricker hon gärna sitt morgonkaffe.

FAVORITSTÄLLE. I det generösa köket är det lätt att umgås under tiden maten förbereds. På sittbänken som stod högt på Malins önskelista dricker hon gärna sitt morgonkaffe.REPORTAGE. Med fötterna stadigt på jorden och ett alldeles utomordentligt trevligt boende centralt i en förort till Skövde, fanns det aldrig på kartan att familjen Lövberg skulle ta sitt pick och pack och flytta vidare. Ut på landet dessutom. Men så blev det.

I en bygd som närmast kan beskrivas som landet Nangijala ur boken Bröderna Lejonhjärta, bor numera Hans och Malin Lövberg tillsammans med yngsta sonen Jacob. De ville skapa en bas för hela familjen vilket de verkligen har lyckats med.

- Det är helt och hållet Hans fel att vi hamnade här, säger Malin leende. Jag hade aldrig trott att jag skulle kunna bo så här. Vi har haft många olika hus genom åren och vi bodde redan i vårt drömhus. Jag hade fem minuter till arbetet och barnen hade nära till sina kompisar.

Men Hans som är född och uppvuxen på en bondgård på landet, kände ändå en längtan till något annat. Han höll sig ständigt uppdaterad efter andra hus via Hemnet.
– 2015 kommer han hem och berättade att han sett ett intressant hus i Öglunda, säger Malin. Jag var väl inte jätteintresserad. Men vi åkte iväg med vår son Jacob för att kika. Jag minns att det kändes som att vi bara åkte och åkte väldigt länge innan vi äntligen kom fram.

Följ med hem till Malin och Hans Lövberg och den fint renoverade överstelöjtnantbostaden från 1872 på sidorna 8 och 9 i nya senaste numret av Gård & Villa.