Pastellkarameller hemma hos familjen Andersson


Anita Johansson 2022-02-23

PASTELLHUSET. Här bor: Karolina och Carl-Johan Andersson med barnen Lisa 16 år, Lucas 15 år, Tilda 11 år, Måns och Felix 7 år samt minstingen Frans 3,5 år.
PASTELLHUSET. Här bor: Karolina och Carl-Johan Andersson med barnen Lisa 16 år, Lucas 15 år, Tilda 11 år, Måns och Felix 7 år samt minstingen Frans 3,5 år.

REPORTAGE. De hade ingen aning om att de båda på var sitt håll hade spanat in det stora huset i Lundsbrunn som på nytt var till salu. Och denna gång var Carl-Johan och Karolina Andersson fast beslutna över att huset skulle bli deras.


Fem år tidigare hade de valt bort huset för ett annat. De hade bosatt sig i Broby med sina då två barn. Där hade de gått all in med omfattande renovering och trivdes gott. Men allt eftersom familjen blev större kom också behovet av större utrymme. Då lyftes blicken mot något annat. Ett hus byggt på 30-talet med en ovanligt stor utbyggnad.

POPULÄRT RUM. I gången mellan de båda huskropparna har familjen inrett ett sällskapsrum utan TV. Här myser man med böcker framför den öppna spisen.

POPULÄRT RUM. I gången mellan de båda huskropparna har familjen inrett ett sällskapsrum utan TV. Här myser man med böcker framför den öppna spisen.- Planen var att vi skulle bygga ut vårt gamla hus och vi hade börjat skissa på hur vi skulle göra. Samtidigt upptäckte jag att huset i Lundsbrunn var till salu igen. Jag tänkte att vi kanske skulle åka och kika på det innan vi började vår planerade ombyggnad men slog snabbt bort tanken igen, berättar Karolina.

Här i nya numret av - Gård & Villa som delas ut gratis till 50 000 villahushåll i Skaraborg -läser du hela reportaget om pastellhusets fina inredning.