Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:
Sida 1 av 7
Inga fler sidor  1 2 3 4 5 6 7  Nästa sida

Så här bakar du gott glutenfritt och andra specialbröd


Marie Pallhed 2015-11-21


MAT. I takt med det ökade intresset för bakning och matlagning har även efterfrågan på alternativa och naturligt glutenfria mjölsorter blivit större. Fast det är inte helt lätt att få till brödet på ett riktigt aptitligt sätt. Risenta har därför tillsammans med sju bloggare gjort recept och spelat in bakningsfilmer. Kolla här hur du enklast bakar med specialmjöl.

-  Efterfrågan på de glutenfria alternativen har ökat. Vi erbjuder naturliga produkter, och vill visa att de är enkla att använda, genom att göra det lätt att förstå vad de är bra för och hur de används på bästa sätt, säger Lisa Tagesson, marknadsansvarig på Risenta.

- Att baka är en vetenskap, det är inte lika lätt att improvisera som vid matlagning. Därför vill vi på ett enkelt sätt lära ut fakta och bakningsteknik. 

I de första sex filmerna som släpps har Marja Folcke, Malin Flink, Nilla Gunnarsson, Josefi Dahlberg och Ulrika Gabriel tagit fram välsmakande recept.

Bloggare som tagit fram recept till filmerna är:
Marja Folcke, http://bakasockerfritt.se
Jenny Sunding, http://jennysunding.se
Susanne Backman, http://www.tasty-health.se
Malin Flink, http://cakingmyday.blogspot.se
Nilla Gunnarsson, http://nillaskitchen.com
Josefi Dahlberg & Ulrika Gabriel, http://sockerfriheten.blogspot.se

- Vi har valt att arbeta tillsammans med personer som dagligen inspirerar inom både matlagning och bakning genom deras bloggar. De har alla ett mycket stort intresse och kunskap om hur man använder specialmjöl på olika sätt, summerar Lisa Tagesson.

Bläddra vidare via pilarna, se filmerna och skriv ut recepten >>

Gå till Webbversion om du kollar i mobilen (finns längst ner på mobilsajten)  för att se filmerna.


Sida 1 av 7
Inga fler sidor  1 2 3 4 5 6 7  Nästa sida

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut






<span>GRILLFIKA. Samla vännerna för grillmys utomhus med läcker fika. </span>
GRILLFIKA. Samla vännerna för grillmys utomhus med läcker fika. 

Grilla smores i vinter: 3 versioner av grillfikan du måste prova

MAT. På vintern är det extra härligt att unna sig mumsigt grillade smores under en fikapaus i skogen eller ute i snön. Smores är en förkortning av “some more” vilket är en beskrivning av känslan du får när du äter dessa godingar, du vill bara ha mer och mer. Här tre olika sätt att tillaga smores; Det traditionella sättet, en lite lyxigare version med oreos samt en med smördeg för frasiga marshmallow-choklad-minipajer.

Läs mer
KYLSK&Aring;PSKALLT. Färska örterna dill, persilja och gräslök håller längre om du förvarar dem i kylskåpet. Foto Elgiganten.

Kylskåpet ger dill, persilja och gräslök ett längre liv

MAT. Vissnar örterna bara dagar efter att du köpte dem? Här är tipsen som ger tre av de vanligaste örterna ett längre liv.

Läs mer
KYLSK&Aring;PSKALLT. Se till att ditt kylskåp håller rätt temperatur. Foto: ATAG.

Vänd kylskåpet upp och ner

MAT Över 700 ton mat slängs i svenska hushåll per år. Det är 81 kg per person. Mycket, upp till 35 procent, slängs helt i onödan. Men mat blir också dålig i onödan bland annat för att vi förvarar den fel. Lösningen? Vänd kylskåpet upp och ned menar Svenska Kyl & Värmepumpföreningen.

Läs mer
VEGOPASTALYX. Wow vilken superrätt Sara Ask och Lisa Bjärbo skapat.

Cannelloni med trattisar och västerbottensost

MATInget för måndagar med bråttommat. Med har du lite tid för matlagning utlovas höga smaker. Och vego funkar ju också till helgen.

Läs mer
EGEN B&Ouml;NA. Det är enkelt att koka egna bönor. Lägg dem i blöt på morgonen, dra iväg och få något gjort på jobbet och koka bönorna på kvällen. Smidigt att frysa in och tinar blixtsnabbt under rinnande vatten. Foto: Wolfgang Kleinschmidt.

Bästa köttfria måndagsmaten - Böngryta Provencale

MAT Köttfri måndag. Ja gärna. Men kruxet är att maten inte får ta...

Läs mer
KRISPIG. Nej, den blir inte seg pizzan som bakas på knäckebröd. Tvärtom. Här recept på 3 toppgoda pizzor som är superenkla att göra.

Fredagsmysets godaste pizza gör du enkelt på knäckebröd

MAT. Josef Hakimi vet hur en pizza ska smaka. Han är nordisk mästare i pizzabakning och medlem i svenska pizzabagarlandslaget. Här tipsar han om pizzan som knäcker. Den som enkelt bakas på knäckebröd.

Läs mer
#NU BYTER VI &Auml;PPELRECEPT MED VARANDRA. Vilket är ditt godaste äppelfikabröd? Dela med dig i kommentarerna nedan. Och låt fler smaka.

Redaktörens godaste äppelfika-recept - plus läsarrecept i kommentarerna

MAT.  När barnen var små gick vi till Öppna Förskolan som kyrkan då anordnade. Där bjöd härliga Annelie oss alla på denna riktigt goda och lättbakade äppelkaka. Gräddas i långpanna och pefekt när man är många som ska njuta.

Läs mer
SNABBPASTA. Otroligt god vegetarisk pastarätt som är superenkel att tillaga. Foto: Gröna Kassen.

10-minute baby a la carte - Linsbolognese med pasta

MAT Att införa Meatless Monday som rutin är ett enkelt sätt att låta gommen pröva nya smaker och samtidigt dra ner en aning på köttätandet. Av hälso- och/eller miljöskäl. Här recept på goda, snabba, billiga linsbolognesen som garanterat får dig att vilja äta mer vegetariskt.

Läs mer
MATBUDGET. Beräkningarna utgår från vad näringsriktig mat kostar per månad och person.

Så mycket kostar din mat varje månad

MAT. En familj på fyra spenderar cirka sex tusen kronor på livsmedel per månad om all mat lagas hemma utom lunch på vardagarna.

Läs mer
FRYS IN. Ibland hinner man helt enkelt inte använda upp all mat innan sista förbrukningsdagen närmar sig. Då är frysen hjälten som räddar maten från soporna. Foto Pixabay.

11 otippade matvaror du faktiskt kan frysa

MAT. Vin, brie, vispad grädde och ägg. Har du siktet inställt på soporna? Släng inte, stoppa i frysen i stället! Här är 11 matvaror du inte trodde du kunde frysa. 

Läs mer



Mest lästa








Gård & Villa
Ansvarig utgivare:   Uno Hufvudsson
Webmaster:   Marie Pallhed

Tallbacksstigen 7 541 36 SKÖVDE