Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

Så skapar du ett ombonat allrum för många behov


Marie Pallhed 2016-11-09

TAPETER FÖRÄNDRAR. Kolla in filmen hur allrummet stylas av proffsen.
TAPETER FÖRÄNDRAR. Kolla in filmen hur allrummet stylas av proffsen.

INOMHUSMånga har ett allrum som ska fungerar för flera behov så som lek, umgänge, se på TV eller läsa en bok. Dessutom har allrummet ofta flera ingångar som kan göra det svårt att möblera. Här är Kristin Lagerqvists och Johanna Bradfords tips hur du får ihop ekvationen. 

Hemma hos familjen Falk i deras hus i Torslanda utanför Göteborg är allrummet på övervåningen knutpunkten för våningsplanet och familjen spenderar mycket tid där.

Kristin Lagerqvist och Johanna Bradford gör om rum med tapeter. Här har de utgått från mönstret Trapez som är ett klassiskt grafiskt mönster som skapats av Arne Jacobsen redan på 1950-talet.

- Vi har alltid tyckt om att blanda upp ett hem med både målade och tapetserade väggar i rummen för att göra det ombonat och hemtrevligt.




Kristins och Johannas inredningstips

  • När du skapar en tavelvägg är det bra att tänka på att blanda storlek på motiven och ramarna och att du även mixar upp färgerna på ramarna.
  • Placera inte alla växter i fönstren utan ta gärna in ett eller två små träd i rummet för att på så vis skapa flera höjder.
  • Förvara lösa prylar så som leksaker i vackra korgar som du låter stå framme. Enkelt för barnen att plocka fram och sedan städa undan själva.

Tipsa en vn Skriv ut



INOMHUSVÅR. Ge hemmet en vårpuff med tulpaner.

INOMHUSVÅR. Ge hemmet en vårpuff med tulpaner.


Dags för ny energi inomhus -skapa vårfeeling med tulpaner

INNE Ta in lite förhoppningar om vår. Finns det någon tydligare signal på ljusare tider än tulpaner? Kolla dessa kreativa sätt att piffa vinterhemmet med snyggaste arrangemangen.

Läs mer
RETROMÖNSTER. 5 formgivare hyllas i tapetkollektionen Scandinavian Designers II från Boråstapeter. Övriga är Arne Jacobsen, Viola Gråsten samt Lisbet och Gocken Jobs. Här mönstret Trollslända av Gocken Jobs från 1945.

Så här påverkar tapeter rummet

INOMHUS. Nostalgin möter nutiden i de tapettrenderna. Här är filmen som visar hur tapeter kan påverka ett rum.

Läs mer
TAPETER FÖRÄNDRAR. Kolla in filmen hur allrummet stylas av proffsen.

Så skapar du ett ombonat allrum för många behov

INOMHUSMånga har ett allrum som ska fungerar för flera behov så som lek, umgänge, se på TV eller läsa en bok. Dessutom har allrummet ofta flera ingångar som kan göra det svårt att möblera. Här är Kristin Lagerqvists och Johanna Bradfords tips hur du får ihop ekvationen. 

Läs mer
KNIVSKARP BILD. Nej, projektorer är inte bara för filmnördar numera. Istället börjar de bli en utmanare till storbildsskärmar med sin knivskarpa skärpa. Här en miniguide hur du väljer rätt utrustning.<div data-block=\

Så här hittar du rätt projektor

INOMHUS. Dagens projektorer är fullvärdiga utmanare till tv-skärmarna. Här en miniguide till hur du hittar rätt bland utbudet och vad du bör tänka på inför ditt projektorköp.

Läs mer
SPARA EL. Här är prylarna som drar mest el hemma – men som du också kan spara mest pengar på. Foto Pixabay.

Här är prylarna som drar mest el i ditt hem

INOMHUS.  De här sakerna drar mest el hemma. Kolla in listan om du vill spara pengar på din elkonsumtion.

Läs mer
HEMMAFIX. Skapa trädgårdskänsla inomhus och inred med gröna växter. Här nedan några förslag på lättskötta trendiga grönväxter. Foto Blomsterfrämjandet/Peter Carlsson.

Inred hemmet grönt - tio trendiga växter

INOMHUS.  Ingen tvekan, den gröna växttrenden inomhus håller i sig och förstärks framöver. Svärmors tunga gör ett återtåg från 70-talet liksom lättskötta fiolfikusen. Just nu finns ett rikt urval bland marknadens aktörer.

Läs mer
<span>VID NYINK&Ouml;P. Provligg länge och utan att ha ytterkläderna på. Be även att få prova sängen med olika val av bäddmadrasser. Foto Hilding Anders.</span>

Ge nattsömnen goda förutsättningar - välj säng med omsorg

INOMHUS. Din säng ska passa just dig. För den påverkar hur din sömnkvalitet blir. Så här gör du när det är dags att köpa ny.

Läs mer
PRIVAT. Inred sovrummet som ditt högst privata rum utifrån den du är. Och strunta i krav på att visa upp det. Foto IKEA.

Lägg fokus på ditt ego när du inreder sovrummet

INOMHUS Köket har varit i fokus. Och vardagsrummet. Offentliga rum i hemmet. Nu är det dags att inreda den mer privata delen, den som bara är till för oss och våra närmaste. Sovrummet.

Läs mer
PERSONLIGT. Största kökstrenden just nu är att inreda på ditt eget sätt. Och gärna kombinera olika stilar.

Sju kök som visar trenderna

INOMHUS. Stora inredningstrenden just nu är: Följ ditt hjärta och blanda till din egen personliga stil. Det har också köksfabrikanterna tagit fasta på. Och bland köksvarumärkena finns något för alla smaker. Här några smakprov att inspireras av.

Läs mer
FUNKTIONELLT. Planera in ett smart arbetssätt redan när du ritar ditt nya kök i det digitala planeringsverktyget.

Vanliga misstag du kan göra som egen köksarkitekt

INOMHUS. Ritprogrammen för egen köksplanering blir allt bättre. Men det finns några viktiga punkter som är lätta att glömma när du börjar rita ditt nya kök mer i detalj. Här är några bra tips från köksexperten.

Läs mer
BARN BEST&Auml;MMER. Barns favoritfärger förändras i takt med att de växer. Kanske inte alltid i smak med vad vi vuxna tycker?! Här gäller det att stiga tillbaka och ge plats för deras färgönskningar utifrån deras utvecklingsfas. Foto: Beckers.

Så här lotsar du barnen att välja rätt färg till sitt rum

INOMHUS. Barn är mer kreativa än vuxna. Och en del i det är att de faktiskt inte bryr sig om vad andra tycker. De har helt enkelt inte anpassat sig till ett konventionellt tänkande som vuxna ofta ägnar sig åt. Därför gillar de oftast inte vitt*. Som i inredningssammanhang är en av svenskarnas absoluta favoritfärg.

Läs mer
VIDGA VYERNA. Att inreda köket som ett potentiellt \

I trendiga köket gör du plats för ditt eget örteri

INOMHUS. Visserligen är detta kök alldeles nytt. Men också i ett befintligt går idén att sno rakt av. Eller lite delar från den. För det handlar om att vidga vyerna kring hur du brukar inreda ditt kök. Och trendigast är att ta fram dina personliga intressen när du inreder.

Läs mer
F&Ouml;REBYGG VATTENSKADOR. Länskontrollant Guy Wallin genomför en kontroll av de kritiska punkterna i en badrumsinstallation. <span style=\

Kolla dessa kritiska punkter när du bygger badrum

INOMHUS. Ett tätt tätskikt är grunden för säkra våtrum. Följ med när GVKs länskontrollant Guy Wallin genomför en kontroll av de kritiska punkterna i en badrumsinstallation. Och undvik framtida vattenskador.

Läs mer



Mest lästa








Gård & Villa
Ansvarig utgivare:   Uno Hufvudsson
Webmaster:   Marie Pallhed

Tallbacksstigen 7 541 36 SKÖVDE