De hittade friden i skogen


Ulf C Nilsson 2018-10-26

HITFLYTTADE. En vägg i vardagsrummet togs bort för att ge mer luft och ljus inomhus. När Heike och Axel Nuss ändå höll på satte de förstås sin egen prägel på hela miljön där. – Bordet är en enda skiva ek från Tyskland, berättar de.

HITFLYTTADE. En vägg i vardagsrummet togs bort för att ge mer luft och ljus inomhus. När Heike och Axel Nuss ändå höll på satte de förstås sin egen prägel på hela miljön där. – Bordet är en enda skiva ek från Tyskland, berättar de.REPORTAGE ”Någonstans i Sverige.” Det var ett av kriterierna när Heike och Axel Nuss från Tyskland sökte det perfekta boendet. Nära sjö, avskilt i naturen, rymliga lokaler för ateljé och inte för dyrt var de andra. Allt detta fann de utanför Beateberg.

Många var de som ställde sig frågande när Heike och Axel 2009 bestämde sig för att flytta ifrån turistmagneten Rheinland-Pfalz med alla sina romantiska borgar och vingårdar på bergsluttningarna ner mot floderna.

– Men vi ville leva reducerat med nära till naturen. Det går inte i Tyskland, säger de.

Så de flyttade till ett hus mitt i skogen utanför Beateberg och nära till sjön Viken. 

Följ med hem till dem i nya numret av Gård & Villa. Finns på sidorna 7 och 8 i magasinet som delas ut gratis till 50 000 villaägare i Skaraborg >>