Julmys på gammeldags vis i Kvarnegården


Anita Johansson 2019-12-13

ADVENTSFINT. I fina Kvarnegården bor Carina Bergqvist och Magnus Lundell som båda har en förkärlek för att ta tillvara det gamla.
ADVENTSFINT. I fina Kvarnegården bor Carina Bergqvist och Magnus Lundell som båda har en förkärlek för att ta tillvara det gamla.

REPORTAGE. Vid kanten av Kvarnegårdens trädgård rinner Simsjöbäcken. På granngården samt på flera gårdar utmed bäcken fanns tidigare kvarnar. Därav namnen på gårdarna i byn. Och i den vackert rödmålade Kvarnegården från 1870 bor Carina Bergqvist och Magnus Lundell.

Julen står för dörren och på gården pågår full aktivitet. Carina som i våras startade egen verksamhet har tillfälligt tagit över garagebyggnaden. Här pågår kransbindning många kvällar under veckorna.

– Vi älskar antik- och samlarmässor, säger Carina. Innan jag träffade Magnus hade jag aldrig varit på någon, men jag blev biten direkt. Sommartid åker vi gärna till Dalarna och besöker genuina gårdsaktioner.

Det har blivit en del under årens lopp och på loftet som var tänkt som förråd finns nu istället Carinas lilla bod Qvarnegården, som hon öppnar upp emellanåt.

Följ med till deras drömhus i nya numret av Gård & Villa. Finns på sidorna 8 och 9 i magasinet som delas ut gratis till 50 000 villaägare i Skaraborg >>