FÖRLÄNG LIVSLÄNGDEN. Att göra det lättare att vårda och reparera saker är i de flesta fall mer hållbart än att slänga och köpa nytt.
FÖRLÄNG LIVSLÄNGDEN. Att göra det lättare att vårda och reparera saker är i de flesta fall mer hållbart än att slänga och köpa nytt.

Se till att skorna håller länge - gör så här

MÅ BRA. Momsen på reparationer av cyklar, kläder, skor, lädervaror och hushållslinne sänktes från 25 till 12 procent den 1 januari 2017. Det innebär exempelvis att sulning och klackning av ett par skor hos en skomakare kan bli cirka 50 kronor billigare.

Läs mer
BANTARMYTER. Många tror att muskler väger mer än fett. Och att det är lättare att gå upp i vikt ju senare på kvällen man äter. Fel, fel, fel. Kolla de mytavlivande svaren här.

6 myter om viktminskning många bantare tror på

MÅ BRA. Tre av fyra svenskar vill gå ner i vikt. Kolla in myterna om vad som reducerar vikten. Och vad som inte gör det.

Läs mer
UNNA DIG AVKOPPLING. Solhälsningen är en enkel övning som består av en serie rörelser och som hjälper dig att stilla sinnet. Pröva, den är inte alls svår att genomföra.

Ägna 10 minuter om dagen åt att stilla dina tankar

MÅ BRA. Många bollar i luften? För många? Här är övningen som stillar tanke- ödet och ger dig mer mentalt fokus.

Läs mer
SLÄNG INTE. Låt kärnorna gro istället för att hamna i soporna.

Odla jordnötter från kärnorna

MÅ BRA. Vad har avokado, äpple, mango och tomat gemensamt? Svaret är att du kan odla dem hemma. Från kärnor du annars skulle ha slängt i sophinken.

Läs mer
UNDERSÖKT. Koffein påverkar din nattsömn om du dricker kaffe tre timmar innan du går till sängs. Foto: Daniel Epstein, Flickr.

Därför kan du inte somna om du dricker kaffe

MÅ BRA. Det är ett välkänt faktum att det är svårt att sova om man dricker kaffe på kvällen. Forskare har nu gjort en upptäckt som kan vara nyckeln till hur kroppens inbyggda klocka påverkar sömnen.

Läs mer
UNDERSÖKT. En ny studie visar att barn som växer upp med hund har 15 procent lägre risk att drabbas av astma när de börjar skolan. Foto Pxabay.

Barn med hund har lägre risk att få astma

MÅ BRA. Svenska forskare har tittat på sambandet mellan hundar och senare astma hos en miljon svenska barn. Resultaten är tydliga. Barn som växer upp med hund har 15 procent lägre risk att drabbas av astma i skolåldern.

Läs merMest lästa
Gård & Villa
Ansvarig utgivare:   Uno Hufvudsson
Webmaster:   Marie Pallhed

Tallbacksstigen 7 541 36 SKÖVDE