Josef Hakimi är nordisk mästare i pizzabakning och medlem i svenska pizzabagarlandslaget. Han bakar pizza på knäckebröd också.
– Den som inte har provat rynkar på näsan när jag erbjuder pizza på knäckebröd. De tror att det ska bli segt och blaskigt. Det är faktiskt precis tvärtom. Knäckepizzan blir lagom mjuk av tomatsåsen och behåller samtidigt sin krispighet, säger Josef Hakimi.
Och - det är egentligen attans enkelt att testa. Gör så här:
1. Ta ett runt knäckebröd
2. Stryk på tomatsås
3. Lägg på dina favoritpålägg
4. Lägg på ost
5. In i ugnen i 10 minuter på 200 grader
6. Klipp pizzan i lagom stora bitar
7. Njut
Ingredienser:
Trekant Normalgräddat
Tacokrydda
Köttfärs
Rödlök
Riven ost
Cremé Fraiche
Nachos
Gör så här:
>> Sätt ugnen på 200 grader.
>> Ta trekantsknäcke och bred tacosås på dem.
>> Lägg på tacokryddad köttfärs.
>> Toppa med finhackad rödlök och riven ost.
>> Sätt in trekanterna i ugnen och grädda i ca 10 minuter.
>> Garnera med cremé fraiche och nachos.
Ingredienser:
1 burk/tetra krossade tomater av bästa kvalitet
2 msk tomatpuré
2 – 3 rivna vitlöksklyftor
1 1/2 dl finhackad basilika
1 1/2 dl finriven Parmesan eller Grana Padano
1 tsk salt
1/2 tsk nymalen svartpeppar
1 nypa socker
Gör så här:
>> Häll alla ingredienser i en skål och mixa såsen slät.
>> Smaka av ordentligt med salt och peppar.
>> Tomatsåsen ska ha mycket smak då man lägger den mycket tunt. Blir det över är det bara att frysa den.
Ingredienser:
1 kaka Rund Rut Normalgräddat
1 dl crème fraiche
3 skivor bacon
1 liten gul lök smör eller olja att steka i
1 nypa socker
30 g färsk bladspenat
1/2 finhackad vitlöksklyfta
60 g mozzarella
1 dl grovriven Gruyère
flingsalt och nymalen svartpeppar
Smör och olja
Gör så här:
>> Värm ugnen till 225 grader.
>> Strimla lök och stek den mjuk i stekpanna med smör, en nypa socker och lite salt. Den ska inte brännas utan bara karamelliseras.
>> Ta upp löken och lägg på en tallrik och fräs sedan spenaten i stekpannan. När den mjuknat, tillsätt vitlöken och låt fräsa ytterligare en stund. Tänk bara på att inte bränna vitlöken.
>> Krydda med salt och peppar. Bred crème fraiche och fördela lök och spenat över pizzan.
>> Dela baconet en gång på längden och lägg ut över pizzan. Krydda med lite salt och nymalen svartpeppar.
>> Avsluta med mozzarella bruten i mindre bitar och riven ost. Grädda pizzan i ca 10 minuter.