Annonssida

I Lindhomes köksutställning är det gedigna bjälkar i taket


2019-05-28

TIDLÖS DESIGN. – Vi på Lindhome kök har en kärlek till tidlös design som lever med huset. Till det svenskt gedigna, till hantverket i alla led, till massivt trä och till noggrannhet, säger Sara Svartvik, Carl-Johan Lindholm och Emil Bladh.

TIDLÖS DESIGN. – Vi på Lindhome kök har en kärlek till tidlös design som lever med huset. Till det svenskt gedigna, till hantverket i alla led, till massivt trä och till noggrannhet, säger Sara Svartvik, Carl-Johan Lindholm och Emil Bladh.MARKNADSPLATS, Det finns knappast något mer svenskt än landskapet vid vackra Vallevägen i Timmersdala. Och här - i en rödmålad lada - har Carl-Johan Lindholm gjort något ovanligt. Han har byggt en köksutställning med en hantverkskänsla så genuin att du upplever den i varje detalj.

Lindhome kitchen & interior står det på skylten utanför dörren och när du stiger in är det ingen vanlig lada du besöker.

– Nej många besökare blir helt tysta, nästan lite överväldiga av överraskningen de bjuds på i de 166 kvadratmetrarna lada, säger Carl-Johan leende. Nyligen när vi hade arkitekter på besök uttryckte en av dem att allt var ”oerhört välgjort”.

Någon annan kanske skulle kalla det översnickrat men det tycker inte Carl-Johan.

- Köken i köksutställningen kommer från Lidhults kök just för att de har en unik kvalitet och jag klarar inte av att jobba mindre noggrant.

Han är snickare i grunden. Redan som 15-åring renoverade han hus på bondgården hemma. Fortsatte den banan, blev prisad i möbelsnickeri för sitt gesällprov och gjorde så småningom karriär i köksbranschen inom ett premiummärke. Och en känsla för form har han alltid haft.

– Kombinationen gör att jag är lösningsorienterad. Jag får snabbt en bild i huvudet hur man snyggt kan lösa de frågeställningar som dyker upp när det gäller kök och renoveringar. Det finns naturligt i mig.

Nyfiken på Lindhomes kök? >>


ÖVERRASKNING. Köksutställningen på Lindhome kitchen och interior är mer än bara en köksutställning. Det är en upplevelse av hela gårdsmiljön.

ÖVERRASKNING. Köksutställningen på Lindhome kitchen och interior är mer än bara en köksutställning. Det är en upplevelse av hela gårdsmiljön.Och visst dyker det upp frågeställningar. Som i den på -80- talet sönderrenoverade lägenheten i stan från 1800-talet som genom Lindhome kitchen & interior återfick sin gamla själ med platsbyggd känsla och ramluckor i massivt trä i kök och garderober.– Följer man bostadens arkitektur blir aldrig köket omodernt, säger han. Köket byggs för generationer och med Lidhults gedigna kvalitet på stommar, massiva luckor och lådor håller det också materialmässigt.

Här är några idéer på badrum som passar bostäder med olika arkitektur. >>

Lidhultsköken tillverkas i Småland. I ett större snickeri bestående av hantverkskunniga människor som har trä i själen.

– Det är ett familjärt svenskt företag som har över 70-års erfarenhet av att tillverka kök. För mig var det självklart att välja dem som leverantör. De är unika med sin kvalitet rakt igenom. Titta bara på stommarna där de är ensamma om sin massiva hållbara framkantslösning på 20x20 mm där andra håller max 1 mm. 

Men inte bara i material och tillverkning som Lidhults kök är speciella.

– Det finns en bredd på deras köksdesign samtidigt som allt kan anpassas till de mått som blir bäst i varje kunds kök. Som i funkishuset vi nyligen byggde i en lite stramare köksstil med släta luckor, läderlindade handtag och en rostfri bänkskiva på nästan sex meter. Där behövdes flera justeringar göras.


KUNDFOKUS. ”Har du en köksidé tar vi hand om den och vidareutvecklar den om du vill. Vet du inte riktigt vad du vill ha så börjar vi från ruta ett och bollar idéer tillsammans”.

KUNDFOKUS. ”Har du en köksidé tar vi hand om den och vidareutvecklar den om du vill. Vet du inte riktigt vad du vill ha så börjar vi från ruta ett och bollar idéer tillsammans”.KUNDFOKUS. ”Har du en köksidé tar vi hand om den och vidareutvecklar den om du vill. Vet du inte riktigt vad du vill ha så börjar vi från ruta ett och bollar idéer tillsammans”.
KUNDFOKUS. ”Har du en köksidé tar vi hand om den och vidareutvecklar den om du vill. Vet du inte riktigt vad du vill ha så börjar vi från ruta ett och bollar idéer tillsammans”.

KUNDFOKUS. ”Har du en köksidé tar vi hand om den och vidareutvecklar den om du vill. Vet du inte riktigt vad du vill ha så börjar vi från ruta ett och bollar idéer tillsammans”.
KUNDFOKUS. ”Har du en köksidé tar vi hand om den och vidareutvecklar den om du vill. Vet du inte riktigt vad du vill ha så börjar vi från ruta ett och bollar idéer tillsammans”.

Carl-Johan står bakom varje montering av köken från Lindhome kitchen & interior.

– Vi samarbetar med lokala hantverkare och använder lokalt material så långt det bara går. I köksutställningen ligger exempelvis ett kalkstensgolv Thorsbergs stenhuggeri på Kinnekulle.

Det är också Carl-Johan man möter i köksutställningen tillsammans med Sara Svartvik och Emil Bladh.

– Sara har renoverat flera kök själv och kan både det byggtekniska och har en fin känsla för inredning, färg och form.  Emil har lång erfarenhet av försäljning av tekniska produkter men har nu valt att arbeta i köksbranschen.

Sen finns det ytterligare en överraskning i ladan. Den handlar om sviten. Alltså den snyggt inredda och mycket inspirerande lägenheten med kök och vardagsrum i öppen planlösning, med sovrummet i mörkblått och med badrummet stilrent och fräscht. Plus alla snygga inredningsdetaljer därtill. Som bara måste ses i verkligheten.

Förvaringslösningar utöver de vanliga hittar du här >> 

– Välkommen att besöka oss på Lindhome kitchen & interior i Timmersdala, avslutar Carl-Johan Lindholm.


Foto Caroline Landin<br /><br />Lindholms Lada<br />>> Festlokal i två plan med plats för 149 personer.<br /><br />>> Pop-up-café<br />Håll utkik om tider på sociala medier #Lindholms Lada.

Foto Caroline Landin

Lindholms Lada
>> Festlokal i två plan med plats för 149 personer.

>> Pop-up-café
Håll utkik om tider på sociala medier #Lindholms Lada.

Om Lindhome kitchen & interior

>> Svenska kök med gedigen kvalitet

>> Hantverk i alla moment

>> Massiva material

>> Både klassisk och modern design

>> Skarvlöst med platsbyggd känsla

>> Handmålat eller sprutmålat

Mer om oss >> 


Tipsa en vän     Skriv utTIDL&Ouml;S DESIGN. – Vi på Lindhome kök har en kärlek till tidlös design som lever med huset. Till det svenskt gedigna, till hantverket i alla led, till massivt trä och till noggrannhet, säger Sara Svartvik, Carl-Johan Lindholm och Emil Bladh.

Annonssida

I Lindhomes köksutställning är det gedigna bjälkar i taket

MARKNADSPLATS, Det finns knappast något mer svenskt än landskapet vid vackra Vallevägen i Timmersdala. Och här - i en rödmålad lada - har Carl-Johan Lindholm gjort något ovanligt. Han har byggt en köksutställning med en hantverkskänsla så genuin att du upplever den i varje detalj.

Läs mer
H&Auml;ST&Auml;LSKARE. - Det är vår passion för hästar och vår önskan att dessa ska färdas så komfortabelt och säkert som möjligt som driver oss och FA-Trailer, säger Sofia och Andreas Forsström.

Annonssida

Sveriges bredaste sortiment av hästtransporter finns i Mariestad

MARKNADSPLATS. FA-Trailers sortiment av hästtransporter är helt unikt. Hos Andreas och Sofia Forsström hittar du allt från de mindre hästtransporterna till de riktigt 26-ton tunga C-lastbilarna för häst. Och däremellan B-kortsbilarna och de kombinerade hästtransporterna som också innehåller en bodel. – Fri leverans gäller över hela Sverige.

Läs mer
KLUVNA K&Auml;NSLOR. Rapport om allmänhetens inställning till reklam släpps den 1 augusti.

8 av 10 vill ha åldersgräns i sociala medier

MARKNADSPLATS. Det finns ett stort stöd bland svenska folket för åldersgräns i sociala medier. Åtta av tio tycker det är bra med åldersgräns och fyra av tio vill att åldersgränsen ska vara antingen 15 eller 16 år. 

Läs mer
N&Ouml;JD ANNONS&Ouml;R. - Mobalpa . Ett köksvarumärke som vi kan stå för till 100 procent. Köken håller en hög kvalitet med gedigna stommar och luckor, säger Leif Eriksson på Eriksson Snickeri och Inredning i Skultorp.

Leif fick fler kökskunder efter annons i Gård & Villa

MARKNADSPLATS. Leif Eriksson driver Eriksson Snickeri och Inredning i Skultorp och han annonserar regelbundet i Gård & Villa. Med så gott resultat att han inför 2015 beslutade sig att annonsera i tidningens samtliga 8 nummer.

Läs merMest lästa
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp

Gård & Villa
Ansvarig utgivare:   Uno Hufvudsson
Webmaster:   Marie Pallhed

Varola Prästgård 1 541 94 SKÖVDE